Saturday, 7 March 2015

Kananagutsad (ilma munata)

Elu on näidanud, et nädalavahetustel tuleb kaks korda päevas süüa teha (icc), sest isegi kui ise süüa ei taha, siis lapsed ikka tahavad. Neil nädalavahetustel mil olen lastega omapäi üritan söögks pakkuda midagi sellist, mis lapsele maitseks ning mida oleks lihtne valmistada. Kunagi sobisid selleks pelmeenid või ahju"friikad" viineriga. Aga kuna mu laps viineritest suurt ei hoolinud ja mina veel vähem, siis läka ülejäänud osa pakist sageli raisku. Alternatiiviks leidsin kunagi post kananagitsad. Poest kananagitsaid ostes valdas ming alati mingi süütunne. Pole toode ju kuigi odav ega ka tervislik. Nii leidsingi lahenduse valmistada kananagitsad ise. Retsepti idee pärineb siit delfi naistekast.




2 kanafileed
1dl riivsala
0,5dl parmesani juustu
0,5 tl soola
2tl kuivatatud ürte (näiteks 1tl tüümiani + 1tl basiilikut, või mõnda ürdisegu)
0,5-1dl sulatatud võid

Lõika kana sobiva suurusega tükkideks. Sega omavahel riivsai, juust, ürdid ja sool. 
Kasta kanatükid sulatatud või sisse ning seejärel veereta riivsaia segus. 
Lao tükid üksteise kõrvale ahjuplaadile ning küpseta 200 kraadises ahjus umbes 20min. 


No comments:

Post a Comment