Ükskord tuli mul teha võileivaorti. Teistele. Enne seda olin teinud võileivakat kaks korda ja väga ammu, esimene ei olnud väga hea ja teine oli ka kuivavõitu. siiski võtsin selle väljakutse vastu, pärast nutsin ja karjusin appi, et oli mul ometi seda vaja. Leida retsept, arvestada kogused (20 inimesele), panna kokku ja seda kõik väljaspol oma kodu ja kahe lapsega. Ohh. Ostsin poes enamvähem mingi retsepti järgi asjad, kodus selgus aga, et aineid on vähe sellise koguse jaoks. Aga kuna kõik probleemid said lahendatud ja ma selle tordi lõpuks ikka ära tegin ja ta maitses ka üldse mitte halvasti, siis panen selle retsepti siia kirja ka (loodan, et kogused on meeles õigesti).
Tuunakala torti olen ma üldiselt suhtunud skeptilised, kuna kõit teevad tuunikala, siis see tundus ikka too easy ja tahaks ikka erineda ju :D ja kord proovitud võileivakas tuunikalaga ei tekitanud just usaldust. Aga seekord just ligtsuse tõttu otsustasin tuunikala kasuks, kuna seal ei ole vaja eriti palju purustada/hakkida.
Tordi ladusin röstsaiast (servad lõikasin ära), ühes kihis 9 viilu (3x3) ja kokku neli kihti. Kulus 2 röstsaia ja paar viilu veel peale.
Tuunikalakreem saiakihtide vahele
1 purki tuunikala vees
500g majoneesi
500g hapukoort
Kolm keedetud muna
sool, pipar
Sidrun
Lõhekreem peale ja külgedele
1 pakk soolalõhet (150g?)
400g toorjuustu (Farmi köögi ntks)
Peotäis tilli
Kaunistamiseks meelepärast - lõhet, muna, maitserohelist, köögivilju.
Tuunikala kreemi jaoks haki muna, nõruta kala ning sega komponendid ühes kausis. Maitsesta soola pipra ja sidruniga. Seda kreemi jätkus täpselt-täpselt nelja kihi vahele. Ehk see tuleb kolmeks jagada.Kindluse mõttes võib lisada rohkem hapukoort või majoneesi või teha kolm kihti.
Lao kandikule üks kiht saiaviile ning selle peale määri ühtlaselt üks kolmandiks kreemist. Lao sinna peale uus kiht saia ja siis kreem jne.
Lõhekreemi jaoks pane blenderisse toorjuust, toll ja lõhe ning paar spl hapukoort ning sega ühtlaseks massiks. Maitsesta soola, pipa, sidruniga. Kreem tnundub üsna vedel, aga tordile määrides tõmbas sai niiskust endasse ja kokkuvõttes jäi hea mahane. Lase koogin enne kanustamist kapis pisut taheneda.
Kaunistada on kõige parem vahetult enne serveerimist, siis jäävad köögiviljad head ja värsked.
Kahjuks ei ole mul läbilõikest pilti, kuna tort läks külapeale.
Kahjuks ei ole mul läbilõikest pilti, kuna tort läks külapeale.
No comments:
Post a Comment