Saturday, 7 March 2015

Rooskapsad kartuli ja peekoniga

Hiljuti avastasin, et minu kodupoes on müügil värsked rooskapsad. Kuigi minu varasem kokkupuude rooskasastega ei olnud väga positiivne, siis sellegipoolest võtsin pikemalt mõtlemata sealt ühe paki kaasa. Otsisin kodus välja sobiva retsepti ning rooskapsas on saanud minu uus armastus. Retsepti idee nami-namist. Aga ma panin rooskapsaid niipalju kui mul neid oli, eht terve paki ja mulle väga meeldis see, et neid seal rohkem oli.



500g värskeid puhastamata rooskapsaid
120g suitsupeekonit
750g kartulit

1 spl sinepit
1 spl oliivõli

Koori kartulin ning lõika need parajateks tükkideks (väiksed umbes neljaks).  Haki peekon. Sega suuremas kausis omavahel 0,5 spl õli, sinep ja sool lisa kaussi kartul ja peekon ning sega läbi ning laota ühtlase kihina ahjupannile. Küpseta kuni kartul on pehme, selleks kulub umbes 25-30 minutut.

Poolita rooskapsad. Kui kartulid on küpsed tõsta ahju temperatuuri 230C. Sega rooskapsad ülejäänud õliga, laota lõikepind allpool pannile kartulite juurde ning küpseta ~15minutit, kuni kapsad on kuldpruunid.

Sobib nii eraldi roana kui praelisandiks.

No comments:

Post a Comment