Saturday, 26 November 2011
Suure ahju pitsa
Minu kokkaja hingele ei andnud kord rahu ühes kaunis kohas olev suur ahi, millega tuba soojaks köeti. See oli seest suur ja ukseava suur ning seda vaadates meenusid mulle Itaalia pitsaahjud. Sealt hakkas kerima mõte, et see ahi ei saa ju olla ometi kehvem, kui mõni Itaalia pisameistri oma. Ja et mis see ahi ikka niisama kuum seisab, pistaks sinna sisse õige midagi ülimaitsvat valmima. Mõeldud tehtud.
Ühel päeval sinna kaunisse kohta minnes soetasin poest vajaliku ja meelepärase kraami pitsa jaoks. Põhja jaoks laiskusest Tartu Milli pulber ning peale läks purk purustatud tomateid (selle valmistamisest allpool) pitsakatte sink, juust, sibul, tomat, salaami ja värskelt metsast toodud kukeseened. Plaanis oli ka ananass, aga see ununes külmkappi.
Tomatikastme valmistasin Jamie Oliveri retsepti järgi. Kuumutasin pannil õlis küüslaugu, seejärel lisasin purustatud konservtomatid, maitsestasin soola, pipra ja basiilikuga. Kaste võiks olla suhteliselt maitsekas.
Põhi valmissõtkutud ja rullitud ladusin kõik komponendid üksteisejärel põhjale, pitsakate, viilutatud tomat ja sibul pooleks lõigatus kukeseened, salaami juust ja veel natuke salaamit.
Pitsa küpses ahjus üsna lühikest aega ning sai väga mahlane ja hea. Serveeesimisel panin peale veidi värsket basiilikut.
Nagu päris, kiitsid sööjad.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment