Ajal, mil ma Narvas omaette korteris elasin ning Anni & Co sama trepikoja allkorrusel juhtus ikka vahel nii, et mina kokkasin ja nemad tulid sööma. Üheal päeval avaldaski Anni soovi, et teeme ahjukala (kuna tal endal ahju ei olnud). Mõeldud tehtud, tema tõi kala, mina tegin valmis ning mõtlesin ka juurde maitsvat.
1. Ahjulõhe
Ahjulõhe on üks imelihtne roog. Ei vaja erilist maitsestamist ega ettevalmistamist ning valmib kiirelt.
Kala maitsestasin soola, sidrunipipra ja sidruniga. Asetasin pannile ning küpsetasin valmimiseni.
2. Kartul paberis.
Ma ei teag kuidas seda õigesti nimetada, aga tegemist on siis küpsetuspaberis küpsetatud kartulitega. Soov oli teha foliumikartuleid, aga kuna fooliumi ei olnud, siis võtsin julguse kokku ja eerasin küpseuspaberisse. Peale panin meresoola, pererselli ja tükk võib. Kartul sai väga vahlane ja hea. Kui tavaliselt kippusid mul seal ahjus kartulid ära kuivama või kõrbema, siis need lid tõesti fantastilised.
3. Riskko nimeline kook (šokolaadi-kohupiima kook vaariaktega)
Miks Riskko nimeline? sest ta ise ütles nii, kui ma talle pilti näitasin. Maitsnud ta seda veel ei ole. Kuigi usun, et ta ei pea pettuma.
Kook oli tõeliselt maitsev ja väga-väga õnnestunud valik. Valmistasin ja sõin teda samal päeval, kui teisel päeval maitses see kordades paremini. Kook oli mahlasem ja paremini maitsestunud.
Restept: http://n2ljarotid.blogspot.com/2011/06/sokolaadi-kohupiimatort-vaarikatega.html
No comments:
Post a Comment