Tuesday, 6 December 2011

Ricotta kook metsmaasikatga

Plaanis oli valmistada kohupiimakook sünnipäevaüllatuseks. Olemas oli plaan, retsept ja metsmaasikad. Poodi minnes aga selgus, et mida pole on kohupiim. Pikalt mõtlemata haarasin asemele ricotta.


Koogitoimkonnas oli väike Karl, kes usinasti täidise kokku segas ja ükshaaval sinna ka metsmaasikad pudistas ning Riskko, kes on meister taigna valmistamises ja mina, kes au omale võttis.
Miskipärast ei meeldi m ulle erii koogi tainast mätsida, aga kui saab selle ülesande kellelegi üle anda, siis on koogiküpsetammine igati vahva. No ja vähemtähtis ei ole muidugi ka see, et sööjaid oleks.

Kook küpses suures ahjus ja väga kaua. Ahjus oli see umber 1,5 tundi, kuna sai hilja ahju pandud ning temperatuur oli veidi madal. aga see ei rikkunud koogi maitset. Kook oli hea ja eriti järgmisel päeval super maitsev ja mahlane. Esimesel päeval domineeris liialt metsmaasikas. Sai seda palju või mis, aga kui ei teak, et tegemist oli natuaalse metsmaaskaga arvks, et lisatud on mingit maitsetugevdajat.

No comments:

Post a Comment