Thursday, 10 June 2010

Kohupiima-rabarberi purukook


Indrekul oli sünnipäev ja mõtlesin, et küpsetaks talle sünnipäevaks koogi ning kuna olin ise just sünnipäevakingiks saanud kohupiimatoitude raamatu, siis kohupiimakook tundus igati asjakohane. Kõik algas muidugi sellest, et kapis oli ka pisut rabarbrit, millest midagi küpsetada tahtsin ning kohupiim tundus asja pisut pidulikumaks muutvat.
Ostsin siis poes asjad, mis tundusid olulised - jahu, margariin, kohupiim, vahukoor, kodus oli midagi olemas ka.
Koju jõudes võtsin lehitsesin veidi raamatut, leidsin enamvähem sarnase ja sobiva retsepti, millele toetuda, kuid enda järgi sai selle retseptis mugandatud enamvähem kõik, kuna kodus polnud niipalju mune kui retseptis ette nähtud, hapukoore asemel oli vahukoor ja õunaks rabarber.
Aga kuna kook sai hea, siis panen ka oma retsepti kirja:

Põhi:
100g suhkrut
1 muna
200g margariini
600ml jahu

Kate:
1 väike pakk vahukoort
500g kohupiima
2 muna
200 g suhkrut
2 keskmist vart rabarbrit

1 lahtikäiv koogivorm (28cm)

Põhja koostisained kallata kokku ja näppida ühtlaseks puruks ning laotada küpsetuspaberiga kaetud koogivormi põhja (osa jätta alles peale pudistamiseks).
Katteks valada kõik ühte kaussi ja segada vispliga ühtlaseks (ilmselt võib ka mina ja vahukoore eelnevalt vahustada, kui mul ei olnud mikserit). Lisada puhastatud ja hakitud rabarber ning valada koogivormi. Peale puistata alles jäetud põhjapuru.

Küpsetada 30 minutit 200kraadises ahjus. (nii oli öeldud retseptis, mille aluseks võtsin, ise küpsetasin 25 minutit, kuna kartsin, et põhi kõrbeb ära ja mis temperatuur seal ahjus tegelikult valitses sellest pole mul õrna aimugi).

No comments:

Post a Comment