Sunday, 13 June 2010

Laupäevaõhtused valestruudlid

Olin varem juba valmis teinud pärmitaigna ähmase mõttega teha selles näiteks kaneelirulle. Kuid kui taigen kerkinud oli ja seda rulima läksin tekkisid hoopis muud mõtte, kaneelirull tundus kuidagi igav. Vaatasin köögis veidi ringi ja sündis idee teha kaks sellist pätsi - üks magusa, teine soolase täidisega.

Soolasesse läks:
2 tomatit
1 sibul
Natuke liha
Praadisin pannil tomati ja sibula, maitsestasin soola, pipra ja maikise maitseaineseguga. Seejäre lisasin pisut valget veini (Sauvignon Blanc) ja hutasin veidi.

Magusasse:
Suhkur
Või
3 ploomi
Seekord määrisin tainga võiga, puistasin üle suhkruga ja hakkisin peal ploomid. Peal ka veidi suhkrut. Kuid mõtlen, et järgmine kord võib ka ploomid või ja suhkruga eelnevalt äbi kuumutada.

Taignasse panin 25g pärmi, u 2spl suhkrut, u 1tl soola, pisut õli, 1 muna, u pool klaasi piima ja jahu nii, et paras tainas saab. Tainas jagada kaheks ja ruida õhukeseks ja piklikuks. Keskele panna täidis ja näppida servad üleval kokku.

No comments:

Post a Comment