Thursday, 6 November 2014

Hakklihasupp väikese hiinlasega

Õhtusöögi valmistamine perele on tavaliselt üks paras peavalu. Mida teha, millest teha. Eile õhtul tabas mind nagu välk selgest taevas mingi enneolematu inspiratsioon, suu maigutas selle Hiina magus-hapu kana maitse järele Seda rooga tehes ja süües sain ma aru, mille järgi kõik Hiina toidud maitsevad ja lõhnavad, see oli nagu omamoodi avastusretk. Aga mingi osa minus tahti supp ning loomulikult pidin arvestama ka oma lapsega, kes on laps ja lapsed naljalt igast kummalist kraami ei söö. Supp tundus kindlapeale minek. Kapis oli valikus hakkliha ja kanafilee. Seekord hakkliha võitis. 

//siia tuleb kunagi pilt :)), selleks korraks sõime me supi ära//

Supp (umbes 4 portsjonit):
200g grammi hakkliha
1 küüslauguküüs
1-2 cm ingverit
2-3 spl sojakastet
10-15 cm porrut
1-2 porgantid
1 väiksem maitsev! tomat
Valget peakapsast
Peotäis riisinuudleid
1 poljungikuubik
Soola, pipart

Kuumuta potis õli, lisa sinna hakitud ingver ja küüslauk.ning natukese aja pärast ka hakkliha, maitsesta soola-pipraga. Kui hakkliha on läbipraadinud lisa õhukesteks ratasteks lõigatud porru ja porgand ning sojakaste. Kuumuta hetke ja vala peale vesi (1,5-2l). Lase veel keema tõusta ja lisa õhukesteks ribadeks lõigatud kapsas ning kui kapsas on enamvähem pehmenenud lisa nuudlid ja poljongikuubik. Lõika tomat sektoriteks ja lisa supile. Maitse! Vajadusel lisa soola.

Head isu!

Laps sõi ja kiitis, kiitis ja sõi ning palus teinekord veel teha! 
Supp valmib ülikiirelt ja ingver muudab supi mõnusalt soojendavaks mistõttu sobib hästi jahedasse sügisesse. 

No comments:

Post a Comment