Monday, 4 October 2010
Chai ja kõrvitsapannkoogid
Chai on vürtsikas India teejook. Mitmetes kohvikutes valmistatakse seda lahustuvast pulbrist. Mina aga otsides India ingverijoogi retsepti komistasin hoopis selle otsa. Kodus olid peaaegu kõik maitseained olemas seega mõeldud, tehtud, proovitud - absoluutselt suurepärane. Vürtsiaks teejook sobib suurepärasel külma sügisõhtusse või talvepäeva.
Algretsept on selline:
1,5 kruusi vett
2/3 kruusi piima
8 nelgitera
8 kardemoni
1 kaneelikoor
6 tl suhkrut
3 tl musta teed
Esmalt keeta umbes 10 minutit vett koos vürtsidega. Seejärel lisada piima ja suhkur - laste keema. Viimasen lisada tee ja lasta paar minutut tõmmata. Kurnata kruusidesse. Kogusest saab kaks kruusitäit.
Mina tegin natuke teisiti. Kuna mul ei olnud kardmoni panin selle asemel ingverit, umbes poole pöidla suurune jupp, lõigatud 3-4 tükiks. Teepuru asemel kasutasin teekotikesi. Tõmmata lasin nii tunde järgi. Pisut vispeldasin segu, et tekiks peale vaht.
Õhtul tulid sõbrad külla ning pakkusid seda ka neile, küsisid mitu korda juurde.
Kuna kõrvitast on meil ikka veel ja leidsin Liina blogist vürtsikate kõrvitsapannkookide retsepti. Ei tulnud kaua mõelda, kas teha või mitte. Muidugi teha.
Maitsesid suurepäkaselt, eriti mõnusa meki andsin pannkookidele lisatud vürtsid. Mõnuda sõid nii suured kui ka muidu visetsa isuga väikesed. Jäi isegi väheks. Kõrvale jõime chaid ja peale määrisime mett.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment