Friday, 14 May 2010

Küpsetatud seakoot

Ükskord, täiesti kogematta leidsin poes letus seakoodi, pole just tavaline leid tavalises toidupoes. Koot oli ahvatlev ja seda nähes tellinud idee aga veelgi suud vett jooksma aja - ahjukoot. Mõeldud ostetud.


Mina tegin nii, et esmalt panin koodi kuskile tunnikeseks keema maitseainetega (sool, pipar, sibul). Samal ajal koorisin-hakkisin porgadn, sibula, kartuli, puistasin ahjuplaadile, paela pisut õli ja soola ning segasin läbi.
Kui koot oli keend võtsin selle veest välja lõikasin kamara triibuliseks ning asetasin ahjuplaadile köögiviljade peale. Ja nüüd ahju. Seal küpses kuslil 1-1,5h või kuni köögiviljad küpsed. (Kartul küpsebki ahjus kuskul 1-1,5h).

Ükski eestlane ei suuda vastu panna ühele hõrgutavala ahjulihale ja kes suudab, see pole ilmselt päris õige eestlane.

No comments:

Post a Comment