Saturday, 30 October 2010

Wokiroog köögiviljadest


Omaleajalt tegin äris alju wokiroogasid (ieasi, kas nad olid wokid selle tõeises, õiges mõttes). Alustasin külmutatud köögiviljadest ja wokkisin neid siis kanafileega. Ükshetk aga need ammednasid ennast ja poes külmutatud köögivilju valides polnud seal enam midagi head võtta, nad ka ei maitse nii hästi, kui tahaks. Sellest hetkest alates loobusin valmis köögiviljasegude ostmisest, ostsin hoois erinevaid värskeid köödivilju hakkisin need peenikestekst ribadeks ja wokkisisn malmpannil. Oliga palju parem ja maitsvam.
Oma roa nö põhikomponendiks valisin kapsa, mis moodustas siis selle massi (kui nii võib öelda) ja sinna juurde läks veel meelepäraseid köögivilju - kindlasti porgand, paprika, sibul, küüslauk. Aegajalt leidus külmkais ka mõni suvikõrvits või tomat.

Esmalt praadisin õlis sibula, küüslaugu ja liha (rohkem aega ja viitsimist oli, siis praadisin küüslaugu ära, et ta oma maitse annaks ja korjasin siis tükid välja), siis liha. Ning seejärel hakkasin lisama köögivilju valmimise järjekorras. Maitsestasin soola, pipra ja sojakastmega. Praadida, kuni köögiviljad on küpsed aga veel mõnusalt krõmpsud.

Täiusliku wokini on mul veel pikk tee käia ja variante roovimiseks paju.

No comments:

Post a Comment