Wednesday, 29 September 2010

Retseptivoor

Augustis tähistasime kalli poja 1. sünnipäeva ja selleks puhuks valmistasime mitmeid põnevaid roogasid - meie peres sõira, ürdikukkleid, kooki jpm. Siia nüüd tulevadki järjest kõik (peaaegu) need.

Kartulisalat

See on minu jaoks nii lihtne ja tavaline roog, et ei mõelnudki, et seda siia kirja võiks panna, aga kuna see taevani kiidetud sai, sõid nii suured kui väiksed, siis panen ikka kirja. Ema mõltes, et ei te mis ta nii heaks teeb, aga ega minagi oska sellele vastata. Siuh-säuh käib see valmis, kogused tunde järgi ja valmis. Pilti kahjuks pole, aga kindlasti tuleb hiljem ja kogused lisan ka hiljem, kui ükskord sellise mõttega teen.

Sisse panen:
Kartulit
Muna
Lastevorsti
Herneid
Hapu-/Marineeritud kurki
Sibulat
Hapukoor ja majonees
Maitseks soola ja pipart.

Kõik ained hakkida ilusateks väikesteks kuubikuters, lisada paar supilusikat majoneesi ja hapukoort nii, et mõnus saab. Maitse järgi sool pipart ja ongi kõik.

Sõir basiiliku küüslaugu ja päikesekuivatatud tomatitega

Sõira tahtsin juba ammu teha prooviks. Nüüd oli ka põhjust. Esimese katsetuseks tegin riccotta kohupiimast, kuna Indrek oli selle kappi toonud ja ära tuli ta kasutada, sellest ei saanud midagi head. Teine oli juba retsepti järgi ja maitses hea.



Retsept nami-namist.

Kuklid päikesekuivatatud tomatite ja tüümianiga


Seeretsept pärineb samuti nami-namist. Ainsa erinevusene kasutasin speltajahu asemel tavalist nisujahu, kuna ei suutnud kaubandusvõrgust speltajahu leida. Maitsesid väga head, kuidi ei olnud nii pemed ja õhulised, kui oleks soovinud.


Kakaomuffinid vaarikatega



Ja retsept jällegi nami-namist. Kakao ja vaarika on suurepärane kooslus. Iga kell teeks neid muffineid veel ja veel.



Mustsõstra kogujuustu kook


Otsisin kaua koogi retsepti poja sünnipäevaks. Vaatasin ühte ja teist varianti, tahtsin, et oleks lihtne ja palju, kuna külalisi oli palju. Mõned päevd enne tähtsat päeva läksin poodi ja leidsin sealt Vilma koogiraamatu ning nähes seda kooki teadsin kohe, et just see on see õige, see mida vaja. Valmistamist lihtsustas see, et küpsetada tuli vaid põhi, nii saigi eelmine õhtu valmis tehtud ja õigel päeval oli siis rohkem aeha muude ettevalmistuste tegemiseks.


Põhjaks oli vaja Vilma koogipulber šokolaadipisaratega ja maitsestamata jogurt. Aga kuna mulle üldiselt valmis segud ei meeldi, siis järgmine kord tahaks teha ise biskviidipõhja või küpsistest.

Katteks vahukoor, mustsõstrad, kodujuust, suhkur, ..... (otsin retsepti üles ja panen täpselt kirja).

No comments:

Post a Comment