Kuna blogimaastik kihas mitmel pool selle võluva piruka järele, siis hakkasind ka minul näpud sügelema ja otsustasin selle asja ära proovida. Kui kodus on kõikasjad olemas, siis ei ole beebitüdruku unepausi ajal selle valmistamine kuigi keeruline.
Põhjaks tavaline muretaige:
200g külma võid
300g jahu (soovi korral võib asendada jahust 1/3 odrajahu või täisterajahuga)
soola/suhkrut
vett
Pane kõik ained (va vesi) suurde kaussi ja muid kiiresti ühtlaseks puruks, siis lisa 3-4 spl külma vett ja sõku palliks. Vii tainas külmkappi puhkama.
Täidisesse:
u 1l puhastatud, lõigatud õunu
suhkrut
kaneeli, kardemoni
Rulli tainas küpsetuspaberil lahti. Umbes selline 35-40 cm läbimõõduga enamvähemringiks. Kummuta keskele suhkru ja maitseainetega segatud õunad. Suru kergelt ühtlaseks ringiks nii, et külgedelt jääb vähemalt 5cm vabaks. Siis keerasin selle serva õuntele peale, puistasin õle kaneeli ja suhkruga ning kõpsetasin 200C ahjus kuni pirukas pealt kuldpruuniks muutus, Umbes 30min.
Võimalusel lülita ahi pöördõhu režiimile, et magus õunakoogi lõhn leviks üle terve maja ning naabrite suud vesistama võtaks.
Serveeri soojalt koos vanillijäätisega!
No comments:
Post a Comment