Wednesday, 24 September 2014

Hiina kana ehk magus-hapu pannikas

Hiinakas käies on ikka nii, et sööd ja mõmised "Mmm, nii hea!", aga ise teha tundub keeruline. Ka retsepte lugedes ei ole need just eriti julgustavad, kui sule ei ole just kodus tervet riiulitäit erinevaid äädikaid, õlisid jne. Riskko palekäimisel leidsin lõpuks nami-namist retsepti, mis tundus väikeste mugandustega täiesti teostatav. Vaatasin mööda kirjas olevatest õlidest ja muutsin retsepti pisut kodusemaks kasutades tavalist toiduõli ning lisasin veidi komponente juurde.

Vaja läheb:
500-600 g kanafileed
2 munavalget
4sl sojakastet
2 küüslauguküünt
õli frittimiseks
paneerimiseks 100-150g kartulitärklist

Lõika kanafileed väikesteks tükkideks. Klopi omavahel peenestatud küüslauk, sojakaste ja muna. Vala kanale ja lase umbes tunnike marineeruda. Seejärel kuumita frittimiseks õli, veereta kanatükke hoolikalt tärksises ning friti kuldpruuniks*, seejärel tõsta taldrikule asetatud köögipaberile, et nõrutada liigne õli.

*Algses retseptis on öeldud frittida u 10 minutit, aga minul küpsesid kanatükid ära kuskil 3-5 minutiga. 

Kastme jaoks vajad:
4 sl õli
1 suurem sibul
1 suurem paprika
1-2 porgandit
u 5cm suvikõrvitsat
1tl hakitud ingverijuurt
10sl ketšupit
3-4 sidrunimahla (mul lihtsalt ei olnud riisiäädikat)
4sl suhkrut
5sl sojakastet
1tl soola
5tl kanapuljongit
2sl maisitärklist

Kuumita pannil õli ja prae sibulad klaasjaks. Lisa ingver, porgand, paprika ja suvikõrvits. Kuumuta kaks minutit. Sega kuurde ketšup, sidrunimahl, sojakaste, suhkur ja maisitärklis. Kalla pannile kanapuljong, maitsesta soolaga ning lase vaiksel tulel podisedes pakseneda. Enne serveerimist lisa kastmele ka kanatükid.

Serveeri riisi või munanuudlitega.

Seekorda sai pisut liiga paprikane, seega järgmine kord panen kahe paprika asemel ühe ja lisan ka cayenne pipart, kuna tundus, et natuke võiks ta vürtsikam olla. Riisiäädika loodan samuti oma köögikappi osta.


Kiideti heaks ja läheb kindlasti kordamisele!


No comments:

Post a Comment