Sel suvel oli mul õnne käia esimest korda elus pulmas. Külalisena muidugi. Ning ühest mängust langes minu kaaslasele, Riskkole osaks korraldad pruutpaatile külluslik õhtusöök. No ja pikemalt mõtlemata ja arutlemata olin mina valitud loomulikult kogu ettevõtmise peakokaks. Mõeldud tehtud. Õhtusöök toimus 17. detsembril Usinitsas.
Mõtted kerisid õhtusöög õmber väga pikka aega. Mida pakkuda, kuidas pakkuda. Kuna oli jõulueelne aeg, siis mõtlesin ka toidud teha kerge jõuluhõnguga. Kindel otsus oli see, et tuleb kolm käiku. Suur hulk suupisteid eelroaks nö ei köitnud mitte. surfanud ja saanud nõu nami-nami tulbielt tegijatelt kujunes menüü lõpuks väga mõnusaks ja maitsvaks.
Tervitusjoogiks sai kihisev jõhvikakokteil ning sinna juurde ampsamiseks must ploom peekonis rosmariinioksakesega, mis oli üleootuste ülivõrdes ülihea. Ning teised verivorstikesed pohlamoosi- ja kõrvitsadipiga.
Eelroaks aptegitilli-granaatõuna salat fetajuustuga. Salat pidi olema kerge, et ei täidaks liialt kõhtu. Tulemas li ju veel ka praad ja magustoit. Salati kompomente eraldi maitstes ei tundunud valik kuigi roosiline. Aga jällegi see kooslus üllatas. Kohe väga.
Pearoaks oli põdraliha veinikastmes, mida kahjuks ise ei valmistanud. Kogenematusest ja ajanappust kartes. Sinna kõrvale serveerisin pähklimäe kartuleid ja ahjuköögivilju, mis spontaanselt valitud ja veel spontaansemalt ürtidega üle said puistatud. Tulemus oli ülisuper. Jällegi. Ennast narr kiita, aga tõde on tõde.
Magustoiduks valisin lihtsalt valmistatava Pavlova tordi. Traditsioonilise maasikatega pavlova asemel oli meil aga pirni-karamelli Pavlova. Koogi valik ole õnnestund, kuna on samuti selline, mis kõhtu väga ei täida. Peale praadi ilmselt väga suur ja kreemine torditükk väga ei rõõmustaks.
Pean, ma kohe pean ära mainima ka selle, et abikokk Riskko umbusaldas mind toitude juures mitmel korral, kuna harjumused inimestel erinevad, aga ma ei andnud alla. Jälgisin plaani. Tulemsena suutsin ma teda meeldivalt üllatada. Mitu korda. Alates eelroast, lõpetades koogiga.
No comments:
Post a Comment