Wednesday, 7 July 2010
Itaaliapärane kana-paprikapirukas sinigallitusjuustuga ehk quiche
Kunagi tegi meile seda pirukat Andres, kui ta meil kodus kokkamas käis. Nüüd otsustasin ka ise järgi proovida. Maitses see ju lausa suurepäraselt. Mõeldud tehtud. Kuigi enamvähem oli koostisosad meeles ja ka kerge aimdus sellest, kuidas seda teha küsisin siiski kindluse mõttes Andreselt ka täpse retsepti.
Põhjaks kohupiimamuretaigen, täidideks kana ja paprika ning peale muna-koore-sinihallitusjuustu segu.
Esimene katse ebaõnnestus. Seest jäi vedel, kuigi maitsed olid kõik õiged ja lausa suurepärased. Ilmselt küpsetasin pisut vähe.
Aga kuna kohupiima jäi pakk üle, siis ma kohe pidin teise veel tegema ja see oli juba märksa parem. Küpsetasin väriseva südamega kauem, et ega ometi põhi ära kõrbe, minu ahju eripära arvestades. Aga ei, kohupiimane põhi on ilmselt nii niiske, et seda tuleb tükk aega küpsetada enne, ki pruunikski läheb.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment