Oli järjekordne päev, mil tuli õhtuks midagi süüa valmistada. Kapis oli tükk liha ja veel nipet-näpet (olen lõpuk ometi jõudnud selleni, et kodus oleks olemas mingit baartoiduained, millest midangi söögi kokku saab keerata). Vaatasin siis seda liha ja mõte oli teha mingi kastme moodi asi ja siis hakkas hargnema.
Hakkisin liha ja panin pannile praadima. Koorisid, hakkisin kiirelt porgandi, paprika ja sibula, needki pannile. Maitsestasin soola-pipraga. Pärast natukest praadimist kallasin peale vee (nii, et kõik kaetud saab). Sügavkülmas leidus veel rohelisi ube, peotäis neidki rändasid pannile ning mõne aja pärast paar-kolm supilusikatäit hapukoort. Hautasin päris kaua, vett väheks jäi kallasin vahel pisut juurde.
Üldiselt hautada niikakaua, kuni kõik pehme, aga kauem hautades muutub ka liha pehmemeks.
Serveerisin pennedega, millele peale keetmist oli lisatud võid ja tüümiani (tüümian oli selle roa juures täpiks i-le). Kartuliga serveerides lisada tüümiani kastmesse.
Koosnes:
u 300g liha
1 paprika
1 suur porgand
2 sibulat
Peotäis-kaks rohelisi ube
hapukoort
sool,pipar, tüümian
No comments:
Post a Comment