Monday, 14 June 2010
Prantsuse sibulasupp
Ostsin täna poest võrgutäie sibulaid, lihtsalt selleks, et oleks. Siis aga torkas pähe mõte, et õhtuks võiks teha eksperimendikorras sibulasuppi. Vaatasin sünnipäevaks saadud Jamie Oliveri raamatut - seal oli Inglise sibulasupp, kui sisaldas koostisosi, mida mul kahjuks kodus polnud. Järgmisena siis toidutarre ja sealt leidsingi Prantsuse sibulasupi, mille kõiki koostisosi kodus leidus, mis oli ülimalt lihtne ja nagunii oli üks lahtine vein kapis oma aega ootamas.
Mina tegin nii.
Kogus oli umbes poolejagu väiksem. Koorisin ning lõikasin pooleks ja viilutasin õhukeseks neli keskmisest veidi suuremat sibulat. Hautasin potis võis läbipaistvaks. Kallasin peale u 100ml veini ja 500ml vett ning maitsestasin soola-pipra-tüümianiga.
Jätsin pooleks tunniks hauduma.
Serveerimiseks kuivatasin ahjus saiaviilu, siis pintseldasin õliga ja pruunistasin ahjus.
Kui supp oli valmis kallasin selle pisikesse kaussi, panin peale kuldpruuni saiaviilu, eelnevalt küüslauguga sisse hõõrutud ja peale pudistasin juustu ning panin ahju kuniks juust sulas (kahjuks pidin leppima tavalise hollandi leibjuustuga, kuna kodus muud ei olnud ja poodi ei saanud).
Ja need juust ja sai on supi juures väga-vaäga olulised, ilma pole üldse see ja ilmselt paljudele ei maitseks, aga kõik koos ... mmmmm. Super!! (kuigi mina oleks tahtnud veidi kreemjamat suppi, aga harjutamine teeb meistriks.
Labels:
Prantsuse sibulasupp,
sibul,
Supid
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment